Leve et aktivt liv i Norge

Å leve et aktivt liv er viktig både for den fysiske og den mentale helsen. I Norge er det slik at man har mange muligheter til å holde seg aktiv bare ved å gå utenfor stuedøren. De fleste har tilgang til skog og mark, fjell og fjord ikke så langt unna, og her er det mulig å drive med aktiviteter som er sunne og morsomme og heller ikke trenger å koste så mye.

Norge er nesten som skapt for et aktivt liv. Tenk bare på de første menneskene som kom til Norge, de måtte nok ha et svært aktivt liv for å kunne slå seg ned her! Naturen og terrenget byr nemlig på mange betydelige utfordringer som har forhindret denne delen av verden fra å bli overbefolket på noe vis, men samtidig føler mange av de som her seg velsignet med naturen som kan være et fristed selv i det moderne industrielle og kommersielle samfunnet.

Aktivisering i Norge

Nå er det likevel ikke slik at alle i dette landet er så veldig aktive. For det første er det mange som er gamle, syke eller funksjonshemmede som sliter med å få til den aktiviteten de kanskje sårt trenger. Innvandrere kan også ha vanskelig for å få i gang noen meningsfylt fysisk aktivitet utendørs ganske enkelt fordi læringskurven blir ganske branorgett når man skal prøve seg på noe helt nytt i et annerledes klima og kanskje ikke engang forstår språket eller kulturen som aktiviteten er forankret i.

Det største problemet i dag er nok likevel at så mange forholdsvis unge, friske, og oppegående mennesker tilbringer nesten all sin tid inne foran diverse skjermer, opptatt med tv-titting, smarttelefoner, nettsurfing, sosiale medier, og videospill, og dermed ikke kommer seg ut i den fine naturen i Norge. Dette har ført til at Norge har fått store problemer med fedme og hjerte- og karsykdommer.