Jotunheimen Fjellfestival er en spennende fjell-happening som finner sted hvert år i juni. Da er det et stort antall organiserte turer for barn, voksne og eldre, pluss en spesiell satsing på ungdom. Toppturer med erfarne ledere og interessante båtturer er blant høydepunktene under Jotunheimen Fjellfestival. Noen av de viktigste turene går til kjente mål som Gjendetunga og Besseggen. Det er også konserter, sykkelkurs, og mye annet. Jotunheimen Fjellfestival er virkelig en festival for alle. For de mest vågale finnes det både brevandring og rafting i strykene.

For de som ikke kjenner Jotunheimen, så er det altså et område midt i innlandet i Sør-Norge, mellom Valdres og Sogn. Det er etjotunheimen fjellfestival stort område på flere tusen kvadratkilometer, dekt av fjell, skar, og egger. Galdhøpiggen og Glittertind, de to høyeste fjellene i Norge, ligger der, samt andre kjente tinder og topper som Vestre Tverråtind. Deler av området er også en stor nasjonalpark med vernede skog- og fjellarealer. Denne dramatiske settingen danner bakteppet til Jotunheimen Fjellfestival.

Bakgrunnen for festivalen er selvfølgelig at Jotunheimen lenge har vært et yndet område for de som elsker å gå tur og utforske fjell. Det er mange turhytter og merkede løyper der, deriblant den pittoreske stien over Besseggen, som nordmenn flest forbinder med Ibsens Peer Gynt.

Gå til Jotunheimen Fjellfestival

Det de færreste vet, er at det nå, takket være Den Norske Turistforenings anstrengelser, er mulig å gå helt fra Oslo sentrum og opp til Gjende i Jotunheimen! Å gå hele veien er selvfølgelig veldig langt, men det kan vel knapt tenkes noen mer imponerende måte å komme seg til Jotunheimen Fjellfestival på. Greier du den turen, er det ingen som vil stille spørsmålstegn ved din kapasitet og utholdenhet i dagene som følger. Denne løypa kalles offisielt for Jotunheimstien og det hevdes at det er de færreste som greier å gå den på under ei uke.