Den populære merket Bergans

Bergans, eller Bergans of Norway som er det offisielle navnet, er en stor og populær aktør på områdene klær og utstyr til friluftsaktiviteter. De er kanskje særlig kjent for det som kalles teknisk bekledning, det vil si klær med avanserte materialer som gjør dem spesielt egnet i vanskelige eller endatil ekstreme vær- og føreforhold. Du kan godt stolberganse på klær fra Bergans når du skal ut på tur, fiske eller jakt, men også når du skal prøve deg på mer ekstreme aktiviteter og ekspedisjoner. I tillegg har de mange typer utstyr, fra telt og soveposer til de kjente ryggsekkene og til og med sammenleggbare kanoer.

Bergans startet faktisk allerede for over hundre år siden, da Ole Bergan, en sykkelprodusent, fant opp den legendariske Bergans-meisen. Det var opprinnelig en rent praktisk manøver fra Bergan, som selv var fjellentusiast og irriterte seg over hvor ukomfortabelt det var å bære sekk på jaktturer. Han tok patent i 1909, og oppfinnelsen hans gjorde bedriften som bærer hans navn kjent.

Bergans og jakt

I tråd med arven fra Ole Bergan har selskapet fortsatt et fokus på å produsere klær og utstyr til de som liker å gå på jakt. De har for eksempel ulike skallplagg som er både vindtette og vanntette, og holder kroppstemperaturen stabil i alle de timene jegerne venter på byttet sitt ute i høstmørket.

Disse plaggene har også en lang rekke detaljer som riktig nok legger litt til prisen, men har helt uvurderlige fordeler for dem som ønsker seg en best mulig jaktopplevelse. Det gjelder blant annet plagg som er helt lydløse, for å unngå å skremme byttedyr, men også forskjellige lommer, hemper og utganger som skal gjøre det mulig å kommunisere via radio under jakten. Ofte får du også med en ekstra oransje vest som for å si det rett ut brukes for ikke å bli skutt!